Acnélittekens

Een grove huidstructuur herkent men aan grotere poriën met eventuele acnélittekens.
[seopress_breadcrumbs]

Voor een strakkere huid

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

De stappen van een behandeling

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

Het intakegesprek

In een intakegesprek spreek je samen met een van onze specialisten over de symptomen. De specialist kan vervolgens adviseren over mogelijke behandelingen. Tijdens het consult worden de eventuele risico’s en de voor en nazorg besproken. Je spreekt altijd met de specialist die je eventueel ook zal gaan behandelen, om zo al je zorgen weg te nemen en je vragen het best te kunnen beantwoorden. Samen bespreek je wat je verwacht te bereiken met de behandeling. De specialist kan zo een eerlijk en realistisch beeld schetsen over de mogelijkheden. Wanneer je helemaal tevreden wordt er samen gewerkt aan een geschikt behandelplan.

Over de behandeling

Door middel van een oppervlakkige of intensievere peeling kan de huidstructuur verfijnd worden, waardoor de grotere poriën minder opvallen en de huid er weer stralend en fris uitziet. Bij een zeer grove huidstructuur met acnélittekens is fractionele laserbehandeling aangeraden. Bij deze laserbehandeling wordt de laserstraal gesplitst in zeer vele kleine stralen die de huid doorboren zonder de opperhuid te beschadigen. Het laserlicht wordt omgezet in warmte waardoor de onderhuidse structuur opgewarmd wordt. De huid gaat als reactie hierop een vernieuwingsproces starten waarbij nieuw bindweefsel gevormd wordt en waardoor de huid fijner, strakker en gladder wordt. Een 100% gladde huid kan niet gegarandeerd worden, maar de acnélittekens worden wel minder diep en dus minder zichtbaar. Hoe opvallender de littekens hoe spectaculairder de resultaten na laser.

Advies

  • Voorkom acnélittekens door comedonen en puistjes (bij actieve acné) professioneel te laten verwijderen zonder de huid te beschadigen en van ontstekingsletsels af te blijven en tijdig met medicatie te behandelen.
  • Bescherm je huid goed tegen de zon zodat de littekens niet verkleuren .
  • Vermijd te vette afdekkende crèmes of make up.

Bij Docveer Clinic kan u terecht voor verschillende peelings met glycolzuur en TCA. Ter voorbereiding van de peeling wordt er 2 tot 4 weken op voorhand best gestart met een crème obv glycolzuur en vitamine C. Dit geeft een verbetering van de huidtextuur, poriën verkleinen en de huid wordt zichtbaar gladder. Voor een meer intensievere behandeling van de acné littekens raden we de fractionele laser aan. De fractionele laser is een niet-ablatieve laser die de opperhuid intact laat. Het laserlicht dat door het handstuk uitgezonden wordt, wordt geabsorbeerd door het weefsel in de dieper gelegen huidlagen. Daar wordt het licht omgezet in warmte en vormen de vele minuscule laserstralen warmtekolommen. Door verwarming trekken de collageenstrengen samen en wordt er een natuurlijk genezingsproces in gang gezet: er wordt nieuw collageen aangemaakt. Dit alles zorgt ervoor dat de huid weer gladder en steviger wordt, rimpeltjes verminderen en de huidstructuur fijner wordt (poriën verkleinen).

De nazorg

Het effect van de behandeling is meteen zichtbaar. Je kunt meteen na de behandeling je dagelijkse activiteiten voortzetten. Soms kan de huid de eerste dag wat roze zijn, wat je eenvoudig kunt camoufleren. Bij sommige patiënten kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig, gezwollen of beurs zijn. Dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Vermijd een bezoek aan de sauna of een zonnebankbeurt tot 2 weken na de behandeling.

Resultaten

Vrijblijvend advies?
Logo Docveer Clinic
Vragen over een behandeling? Stel ze direct
Meer informatie over een behandeling?

Wij vertellen je graag meer!

Heeft u vragen over een behandeling?

Stel je vragen aan onze specialisten en krijg antwoord binnen 24 uur. Plan een gratis gezamenlijk consult in met onze cosmetisch arts en huidtherapeut.

Blijf op de hoogte van onze acties en tips!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij zullen je niet spammen :)

Heb je een vraag?
Stel hem direct!
Vraag stellen?
×