Bloedvaatjes

Heeft u last van de kleine oppervlakkige bloedvaatjes in de huid?
[seopress_breadcrumbs]

Voor een mooie, egale huid

Huidproblemen die ontstaan door bloedvatafwijkingen, kunnen met de vaatlaser veilig worden behandeld. Dat kan al op zeer jonge leeftijd. We behandelen patiënten met uitgesproken couperose, wijnvlekken en uitgezette bloedvaatjes (spider naevi). Het aantal sessies hangt af van de aard van de aandoening. Zes weken voor de behandeling en de eerste dagen erna vermijdt u het best blootstelling aan de zon.

De stappen van een behandeling

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

Het intakegesprek

In een intakegesprek spreek je samen met een van onze specialisten over de symptomen. De specialist kan vervolgens adviseren over welke behandelingen en hoeveelheid het meest geschikt is. Tijdens het consult worden de eventuele risico’s en de voor en nazorg besproken. Je spreekt altijd met de specialist die je eventueel ook zal gaan behandelen, om zo al je zorgen weg te nemen en je vragen het best te kunnen beantwoorden. Samen bespreek je wat je verwacht te bereiken met de behandeling. De specialist kan zo een eerlijk en realistisch beeld schetsen over de mogelijkheden. Wanneer je helemaal tevreden wordt er samen gewerkt aan een geschikt behandelplan.

Over de behandeling

De vaatlaser wordt gebruikt om oppervlakkige bloedvaten te verwijderen. Een vaatlaser produceert licht met grote energie dat wordt geabsorbeerd door oxyhemoglobine (de zuurstoftransporter in het bloed). De energie wordt omgezet in warmte en zorgt voor het dichtschroeien van het bloedvat. Afhankelijk van de hoeveelheid energie en de tijdsperiode waarin deze wordt vrijgegeven, worden grotere of kleinere vaten getroffen. Het licht wordt weinig geabsorbeerd door omliggende huidstructuren zodat deze niet beschadigd worden. Verschillende huidaandoeningen gaan gepaard met een stoornis in de bloedvaten waardoor deze abnormaal uitgezet of talrijk zijn. Het gaat onder andere om rosacea of couperose, spider naevi, wijnvlekken, angiomen en littekens. De vaatlaser verwijdert de oppervlakkige vaatjes en kan zo bepaalde letsels volledig verwijderen, andere verbeteren.

Beperkingen vóor of na de behandeling:

 • Op het moment van de behandeling mag u niet ge- bruind zijn (door de zon of zonnebank). Bij een teveel aan bruin pigment in de huid bestaat het gevaar dat de behandelde zone geneest met een te lichte of te donkere kleur. Meestal vervaagt dit kleurverschil in de loop van enkele maanden, maar soms is het blijvend. We raden dan ook aan om gedurende zes weken vóór de behandeling blootstelling aan de zon te vermijden.
 • Ook na de behandeling is het belangrijk om uw huid gedurende zes weken te beschermen tegen de zon. Dit kan door gebruik van een zonnecrème met een be- schermingsfactor van minstens 30. Gebruik deze het liefst meerdere keren per dag.
 • Meld steeds uw medicijngebruik aan de behandelen- de arts. Sommige medicijnen kunnen een lichtoverge- voeligheid geven. In combinatie met laserlicht bestaat het gevaar op blaarvorming en littekens.
 • Er mogen geen ontstekingen (zoals een koortsblaas) of open wonden zijn in de te behandelen zone.
 • Voor de behandeling moet de huid vrij zijn van crème en make-up.
 • Er wordt niet behandeld tijdens zwangerschap.

Verloop van de behandeling:

 • Tijdens de behandeling krijgt u een beschermende bril omdat het laserlicht oogbeschadiging kan veroorzaken. Er worden nog lichtflitsen gezien, deze zijn niet schadelijk.
 • Soms wordt een olie of gel aangebracht om het laserlicht optimaal naar de huid te geleiden.
 • De behandeling is gevoelig tot licht pijnlijk. Het voelt als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet of als speldenprikken.
 • Onmiddellijk na de behandeling ontstaat meestal roodheid en zwelling van de huid. Dit gaat gepaard met een branderig gevoel. Er wordt gebruik gemaakt van ice packs of koude kompressen om het zwellen tegen te gaan.
 • Tot slot wordt een verkoelende gel of crème aangebracht.

De nazorg

De zwelling en de roodheid verdwijnen meestal in de loop van twee dagen. Koude kompressen kunnen helpen om het zwellen tegen te gaan.
• Na behandeling van het gelaat kan u de eerstvolgende nacht bij het slapen het hoofdeinde van het bed verhogen (vb. meerdere hoofdkussens).
• Het is nuttig om de huid een drietal keren per dag in te smeren met een herstellende crème.
• In enkele gevallen kunnen puntvormige bloedingen
of kleine blaren ontstaan. Deze genezen in de week volgend op de behandeling en laten geen littekens na.
• Het aanbrengen van make-up mag vanaf de eerste dag na de behandeling.
• Cosmetische producten die de huid kunnen irriteren (zuren, scrubs, …) zijn te vermijden.
• Tot éen week na de behandeling worden activiteiten die de huiddoorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden) afgeraden.
• Een goede bescherming tegen de zon wordt aangeraden tot zes weken na de behandeling.
• Het effect van de behandeling wordt best beoordeeld na zes weken. In bepaalde gevallen moet meerdere keren behandeld worden om een zichtbaar resultaat te bekomen.
• De vaatlaser heeft geen invloed op de ontwikkeling van nieuwe letsels.

Vrijblijvend advies?
Logo Docveer Clinic
Vragen over een behandeling? Stel ze direct
Meer informatie over een behandeling?

Wij vertellen je graag meer!

Heeft u vragen over een behandeling?

Stel je vragen aan onze specialisten en krijg antwoord binnen 24 uur. Plan een gratis gezamenlijk consult in met onze cosmetisch arts en huidtherapeut.

Blijf op de hoogte van onze acties en tips!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij zullen je niet spammen :)

Heb je een vraag?
Stel hem direct!
Vraag stellen?
×