Chemische Peeling

Last van een onregelmatige huid?
[seopress_breadcrumbs]

Voor een mooie, egale huid

Wist u dat uw huid een dynamisch orgaan is dat zichzelf voortdurend vernieuwt? Met een chemische peeling worden onregelmatigheden, pigmentafwijkingen en gelaatsrimpels minder zichtbaar. Dankzij een chemische peeling versnelt u namelijk de natuurlijke vernieuwing van uw huid. Oude cellen aan de oppervlakte sterven af, nieuwe cellen groeien aan. Met een chemische peeling neemt u zelf de controle over de vernieuwing van uw huid. Het resultaat? Een stralende, egale en jeugdige huid.

 

De stappen van een behandeling

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

Het intakegesprek

In een intakegesprek spreek je samen met een van onze specialisten over de symptomen. De specialist kan vervolgens adviseren over welke behandelingen en hoeveelheid het meest geschikt is. Tijdens het consult worden de eventuele risico’s en de voor en nazorg besproken. Je spreekt altijd met de specialist die je eventueel ook zal gaan behandelen, om zo al je zorgen weg te nemen en je vragen het best te kunnen beantwoorden. Samen bespreek je wat je verwacht te bereiken met de behandeling. De specialist kan zo een eerlijk en realistisch beeld schetsen over de mogelijkheden. Wanneer je helemaal tevreden wordt er samen gewerkt aan een geschikt behandelplan.

Over de behandeling

De peel verbrandt, net zoals de laser, de toplaag van de huid met daarin de rimpels. De laser werkt met hitte, de peel met een sterk verdund zuur. Deze medisch gecontroleerde verbranding veroorzaakt geen littekens. De peel, of beter de genezing ervan, leidt een ingewikkeld biochemisch proces in, waaronder celdeling. Dit is geboorte van nieuwe huidcellen, en aanmaak van collageen en elastine. Dat zijn belangrijke bouwstoffen. Huidcellen zijn de bakstenen, collageen en elastine het metselwerk. Veroudering wordt gekenmerkt door afbrokkeling van dit metselwerk, en het leidt tot verslapping en rimpelvorming. De peeling verhelpt hieraan en zorgt uiteindelijk voor verjonging door minder rimpels en een mooiere textuur van de huid.

Welke zones peelen?

Ogen en kraaienpoten leveren de meest spectaculaire resultaten op. Is elders ook een peel nodig, bijvoorbeeld rond de mond, dan doet men dit best door het volledige gelaat te peelen. Voor een gelijkmatig resultaat.

Is een peel pijnlijk?

Enkel het peelen zelf is pijnlijk en het gaat gepaard met branderig gevoel. Een half uur later is alle onbehagen weg.

De nazorg

Na een peeling kan de huid wat rood worden. Roodheid is een positief verschijnsel. Het duidt op een verhoogde doorbloeding van de huid, aanmaak van collageen en elastine en vernieuwing van cellen. Roodheid blijft meerdere weken en verdwijnt dan geleidelijk. Make-up mag intussen. De huid kan direct na de behandeling rood en gevoelig uitzien. Na een TCA/Salicylic of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkerder kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rondom de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Tot 24 uur na de behandeling met een TCA peeling mag het behandelde gebied niet nat gemaakt worden. Blootstelling aan UV-licht dient vermeden te worden tot ten minste 4 weken na de behandeling. Gedurende de gehele behandelperiode is noodzakelijk om minimaal een SPF 30 zonbescherming te gebruiken. Bij acnetherapie kunnen de chemische peelings een onderdeel vormen van het behandeltraject.

Resultaten

Om een optimaal resultaat te bereiken is het aan te bevelen meerdere peelings te ondergaan. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 6 tot 8 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen de peelings kan variëren van 2 tot 4 weken.

Vrijblijvend advies?
Logo Docveer Clinic
Vragen over een behandeling? Stel ze direct
Meer informatie over een behandeling?

Wij vertellen je graag meer!

Heeft u vragen over een behandeling?

Stel je vragen aan onze specialisten en krijg antwoord binnen 24 uur. Plan een gratis gezamenlijk consult in met onze cosmetisch arts en huidtherapeut.

Blijf op de hoogte van onze acties en tips!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij zullen je niet spammen :)

Heb je een vraag?
Stel hem direct!
Vraag stellen?
×