Couperose & Rosacea

Voor een egale huid
[seopress_breadcrumbs]

Maakt je huid egaler en minder rood

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

De stappen van een behandeling

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

Het intakegesprek

In een intakegesprek spreek je samen met een van onze specialisten over de symptomen. De specialist kan vervolgens adviseren over mogelijke behandelingen. Tijdens het consult worden de eventuele risico’s en de voor en nazorg besproken. Je spreekt altijd met de specialist die je eventueel ook zal gaan behandelen, om zo al je zorgen weg te nemen en je vragen het best te kunnen beantwoorden. Samen bespreek je wat je verwacht te bereiken met de behandeling. De specialist kan zo een eerlijk en realistisch beeld schetsen over de mogelijkheden. Wanneer je helemaal tevreden wordt er samen gewerkt aan een geschikt behandelplan.

Over de behandeling

Bij Docveer Clinic kan u terecht voor een gelaatsverzorging, hierbij wordt de huid op een zachte manier gereinigd, verzorgd en gehydrateerd waardoor het trekkerig gevoel reeds vermindert of verdwijnt. In een beginnend stadium van couperose of rosacea kunnen crèmes de evolutie afremmen. Bij ontstekingsletsels wordt er vaak ook antibiotica voorgeschreven.

Met de NdYag laser en/of IPL laser kunnen we couperose of rosacea verminderen of verwijderen. Bij de behandeling van couperose is het soms nodig om 2 verschillende soorten lasers te combineren om een zo optimaal resultaat te bereiken. Enerzijds kunnen we met de IPL- of ND-YAG laser de zichtbare haarvaatjes verwijderen en anderzijds met de IPL laser gelijktijdig de rode blos laten verdwijnen. Onmiddellijk na de behandeling ziet de huid fel rood. Deze roodheid vermindert na een aantal dagen. Ook zwelling of oedeem van de behandelde zone (vooral de huid onder de ogen is hier gevoelig aan) is een mogelijke nawerking. ’s Morgens bij het opstaan is deze zwelling het meest zichtbaar, gedurende de dag vermindert deze echter. Na 2 tot 4 dagen neemt de zwelling geleidelijk aan af.

De huid kan gekalmeerd worden met verkoelende compressen en aangepaste crème. Na de laserbehandeling is het belangrijk dat u de huid goed hydrateert en ze gedurende enkele weken beschermt tegen felle zon. Afhankelijk van de ernst van de couperose

De nazorg

Na de behandeling wordt geadviseerd de behandelde zone gedurende 4 à 6 weken niet aan de zon mag bloot te stellen, dit zowel voor als na de behandeling.

Resultaten

Vrijblijvend advies?
Logo Docveer Clinic
Vragen over een behandeling? Stel ze direct
Meer informatie over een behandeling?

Wij vertellen je graag meer!

Heeft u vragen over een behandeling?

Stel je vragen aan onze specialisten en krijg antwoord binnen 24 uur. Plan een gratis gezamenlijk consult in met onze cosmetisch arts en huidtherapeut.

Blijf op de hoogte van onze acties en tips!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij zullen je niet spammen :)

Heb je een vraag?
Stel hem direct!
Vraag stellen?
×