SkinTite

Wat is SkinTite behandeling?
[seopress_breadcrumbs]

Een strakke huid

Micro-needling (ook bekend als collageeninductietherapie) is een minimaal invasieve behandeling die al tientallen jaren wordt gebruikt om de huid te verjongen. Een apparaat met fijne naalden of pinnen maakt kleine gaatjes in de bovenste laag van de huid, waardoor het lichaam nieuw collageen en elastine aanmaakt. Resultaten kunnen een verbeterde textuur en stevigheid zijn, evenals huidvernieuwing. RF micro-needling voegt het element van radiofrequentie-energie toe aan de traditionele micro-needling procedure. De RF-energie wordt via kleine naalden in de dermis laag gebracht. Naast de voordelen van de micro-verwonding die wordt geboden door de traditionele micronaalden, levert RF-micro-needling ook RF-energie diep in de dermis laag, waardoor de huid strakker wordt en de littekenvorming wordt verminderd.

De stappen van een behandeling

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

Het intakegesprek

In een intakegesprek spreek je samen met een van onze specialisten over de symptomen. De specialist kan vervolgens adviseren over welke behandelingen en hoeveelheid het meest geschikt is. Tijdens het consult worden de eventuele risico’s en de voor en nazorg besproken. Je spreekt altijd met de specialist die je eventueel ook zal gaan behandelen, om zo al je zorgen weg te nemen en je vragen het best te kunnen beantwoorden. Samen bespreek je wat je verwacht te bereiken met de behandeling. De specialist kan zo een eerlijk en realistisch beeld schetsen over de mogelijkheden. Wanneer je helemaal tevreden wordt er samen gewerkt aan een geschikt behandelplan.

Over de behandeling

Radiofrequentie zorgt voor een opmerkelijke verstrakking van de huid. Het is een niet operatieve skin tightening. Radiofrequentie is een golflengte waardoor er warmte ontstaat. Deze warmte wordt afgegeven in de diepere lagen en zorgt voor de opspanning van het bindweefstel. Naast de opspanning van het bindweefsel gaat de huid nieuw collageen en elastine aanmaken. De aanmaak hiervan is een proces dat verschillende weken blijft aanhouden.

Door deze nieuwe techniek wordt de radiofrequentie in de huid afgegeven en dit meteen op en diepte van 2-3 mm dankzij de naaldjes. Hierdoor kunnen we veel meer energie toedienen zonder dat we aan de buitenkant van de huid schade gaan toedienen. Deze behandeling zorgt voor een liftend effect op lange termijn.

Het resultaat

Het resultaat heeft tijd nodig. Het lichaam gaat zelf de collageen (her)productie op gang brengen en de eerste resultaten zullen na ongeveer 3 tot 6 maanden zichtbaar zijn. Na deze periode zult u een zichtbare versteviging van de huid en een lifting van de gezichtscontouren waarnemen. De huid is voller en fijne lijntjes en rimpeltjes zullen verminderen. Indien u tevens behandeld bent voor het kin gebied dan zult u een zichtbare afname van de dubbele kin waarnemen.

De nazorg

Roodheden na de behandeling zijn normaal, deze zullen verdwijnen na enkele uren. Soms kan er een lichte zwelling onstaan door de warmte van de behandeling. Een speciale hydraterende crème zorgen er voor dat de huid niet droog of trekkering gaat aanvoelen en geeft voldoende comfort. We raden aan om een goede SPF factor te gebruiken. De eerste 24 uur mag men niet zwemmen, douchen of in de sauna.

Resultaten

Vrijblijvend advies?
Logo Docveer Clinic
Vragen over een behandeling? Stel ze direct
Meer informatie over een behandeling?

Wij vertellen je graag meer!

Heeft u vragen over een behandeling?

Stel je vragen aan onze specialisten en krijg antwoord binnen 24 uur. Plan een gratis gezamenlijk consult in met onze cosmetisch arts en huidtherapeut.

Blijf op de hoogte van onze acties en tips!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij zullen je niet spammen :)

Heb je een vraag?
Stel hem direct!
Vraag stellen?
×