Microneedling

Microneedling is een techniek waarbij fijne naaldjes duizenden microperforaties maken.
[seopress_breadcrumbs]

Voor een stralende huid

Microneedling is een techniek waarbij fijne naaldjes duizenden microperforaties maken. Die perforaties stimuleren het aanmaken van fibroblasten. Dit zijn bindweefselcellen die collageen en elastine produceren. Ook in een schoonheidsinstituut kan je een needlingn behandeling krijgen. Het voornaamste verschil met een medische microneedling behandeling zit in de diepte waarin de naalden inwerken. Schoonheidsspecialisten zonder medische opleiding mogen niet dieper dan 0,5 mm stimuleren. Bij medische microneedling gaan de naalden tot een diepte van 2,5 mm. Diepere stimulaties zorgen voor een beter resultaat, omdat de ingrediënten tot dieper in de huid kunnen inwerken.

De stappen van een behandeling

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

Het intakegesprek

In een intakegesprek spreek je samen met een van onze specialisten over de symptomen. De specialist kan vervolgens adviseren over mogelijke behandelingen. Tijdens het consult worden de eventuele risico’s en de voor en nazorg besproken. Je spreekt altijd met de specialist die je eventueel ook zal gaan behandelen, om zo al je zorgen weg te nemen en je vragen het best te kunnen beantwoorden. Samen bespreek je wat je verwacht te bereiken met de behandeling. De specialist kan zo een eerlijk en realistisch beeld schetsen over de mogelijkheden. Wanneer je helemaal tevreden wordt er samen gewerkt aan een geschikt behandelplan.

Over de behandeling

Bij Docveer Clinic wordt microneedling uitgevoerd met hoogstaande en gekeurde apparatuur uit Italië. De huidtherapeut analyseert de huid om de intensiteit van de behandeling te bepalen. Deze wordt aangepast aan uw klacht en huidtype. Uw huid wordt gereinigd waarna de behandeling kan beginnen. Bij deze behandling wordt minuscule naaldjes gebruikt die kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘openen’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren, en toediening van geconcentreerde serums of vitamine-cocktails mogelijk te maken. Het natuurlijke herstelproces van de huid komt vanuit de diepte in de huid op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. De behandeling zal aanvoelen als kleine prikjes in de huid en wordt over het algemeen goed verdragen.

Wat kan medische microneedling allemaal behandelen?

  • Acne littekens of littekens van andere oorsprong
  • Grove porieën of grove huidstructuur
  • Mee-eters en onzuiverheden of verstopte poriën
  • Algemene Huidveroudering en/ of huidverslapping eventueel rokershuid
  • Fijne lijntjes
  • Vermoeide, gewollen en verkleurde wallen/ogen én droge, verouderde lippen
  • Doffe huid zonder glow
  • Droge lippen met lijntjes en minder pigment
  • Straie of striemen

Het resultaat

Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van de klacht en de dikte van de huid. Daarbij heeft het proces dat in de huid op gang gebracht wordt de tijd nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2 tot 4 weken zal er verbetering zichtbaar zijn. Het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden na enkele behandelingen.

De nazorg

Uw huid zal na de behandeling in meer of mindere mate rood zijn. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling kan dit samengaan met kleine puntbloedinkjes of schaafwondjes. De huid kan schraal aanvoelen alsof u te lang in de zon hebt gezeten. Deze effecten van de behandeling trekken binnen enkele dagen weg. De behandelde huid is gevoelig voor zonlicht. Stel daarom de huid tot zes weken na de laatste behandeling zo min mogelijk bloot aan UV straling (zowel zon als zonnebank). U kunt eventueel een zonnebrandcrème gebruiken (minimaal factor 30).

Behandelfrequentie medische microneedling

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien. Net als bij microneedling therapie, microdermabrasie en andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 5 tot 6 behandelingen in kuurverband, elke 4-6 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling zal een boost zijn voor uw huid.

Risico’s

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u de behandelde huid echter blootstelt aan zonlicht is er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken.

Vrijblijvend advies?
Logo Docveer Clinic
Vragen over een behandeling? Stel ze direct
Meer informatie over een behandeling?

Wij vertellen je graag meer!

Heeft u vragen over een behandeling?

Stel je vragen aan onze specialisten en krijg antwoord binnen 24 uur. Plan een gratis gezamenlijk consult in met onze cosmetisch arts en huidtherapeut.

Blijf op de hoogte van onze acties en tips!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij zullen je niet spammen :)

Heb je een vraag?
Stel hem direct!
Vraag stellen?
×