Pigmentvlekken

Voor een egale huid
[seopress_breadcrumbs]

Een egale huid zonder pigmentvlekken

Pigment is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen. Door kleine korreltjes pigment af te geven aan de buitenste laag van de opperhuid, krijgt de huid kleur. Onder invloed van zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe: de huid kleurt bruin. Bij een verstoring van dit proces, kunnen pigmentvlekken ontstaan. Pigmentvlekken komen voor in meerdere soorten en maten: ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie, melasma of zwangerschaps masker, post imflammatoire hyperpigmentatie (PIH) na ontsteking bij acne. Al deze pigmentstoornissen kunnen goed worden behandeld. Het is onze specialiteit en daarom ook een van de meest voorkomende redenen tot bezoek aan de praktijk.

De stappen van een behandeling

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

Het intakegesprek

In een intakegesprek spreek je samen met een van onze specialisten over de symptomen. De specialist kan vervolgens adviseren over welke behandelingen en hoeveelheid het meest geschikt is. Tijdens het consult worden de eventuele risico’s en de voor en nazorg besproken. Je spreekt altijd met de specialist die je eventueel ook zal gaan behandelen, om zo al je zorgen weg te nemen en je vragen het best te kunnen beantwoorden. Samen bespreek je wat je verwacht te bereiken met de behandeling. De specialist kan zo een eerlijk en realistisch beeld schetsen over de mogelijkheden. Wanneer je helemaal tevreden wordt er samen gewerkt aan een geschikt behandelplan.

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Over de behandeling

De behandeling van een pigmentvlek door middel van lasertherapie kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de laserbehandeling kan er een klein korstje op de huid ontstaan. Dit is niet bij iedereen het geval. In sommige gevallen doen wij eerst een proef om te kijken hoe het pigment reageert.

Wilt u uw pigmentvlekken laten verminderen?

Een laserbehandeling is de meest geschikte manier om pigment te behandelen, omdat er tot op de millimeter bepaald kan worden welk gebied aangepakt moet worden. Met laser ontstaat er een mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen. Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt zoals pigment. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd. Onze huidtherapeuten werken voor de laserbehandeling van pigmentvlekken met de KTP/Iridex/Yellow laser of IPL lasertherapie. Deze lasers wordt ook gebruikt bij de behandeling van vaten, rosacea en diffuse roodheid. Bij deze lasertypes wordt het pigment dusdanig verhit door de laser, dat het pigment vervolgens afgevoerd kan worden door het lichaam.

De nazorg

Na de laserbehandeling van de pigmentvlek kan de huid wat rood zijn van de warmte, u krijgt daarom een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van pigmentvlekken dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling niet naar de sauna te gaan.

Het te verwachten resultaat na de laserbehandeling van pigmentvlekken

Om de huidaandoening pigmentvlekken goed te verminderen zijn er gemiddeld twee tot drie laserbehandelingen nodig. Het kan ook zijn dat de pigmentvlek al na 1 tot 2 laserbehandelingen weer mooi weg trekt. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de kleur van de pigmentvlek. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de pigmentvlek nooit meer terugkomt, pigment kan altijd getriggerd worden door de zon. Wij adviseren in sommige gevallen 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.

Vergoeding zorgverzekering

Pigmentvlekken in het gezicht kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering.Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”.

Vrijblijvend advies?
Logo Docveer Clinic
Vragen over een behandeling? Stel ze direct
Meer informatie over een behandeling?

Wij vertellen je graag meer!

Heeft u vragen over een behandeling?

Stel je vragen aan onze specialisten en krijg antwoord binnen 24 uur. Plan een gratis gezamenlijk consult in met onze cosmetisch arts en huidtherapeut.

Blijf op de hoogte van onze acties en tips!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij zullen je niet spammen :)

Heb je een vraag?
Stel hem direct!
Vraag stellen?
×