Schimmelnagel

Kalknagels/schimmelnagels: hoe voorkom en behandel je ze?
[seopress_breadcrumbs]

Weg met de ongemakken!

Een kalknagel komt vaker voor dan je denkt. En hoewel ze niet schadelijk zijn voor je gezondheid, kunnen ze wel heel wat ongemakken met zich meebrengen. Op tijd behandelen is dus de boodschap! Onychomycosis is een schimmelinfectie van de teennagels, in mindere mate ook van de vingernagels. Dermatophyten zijn schimmels die meestal verantwoordelijk zijn voor schimmelnagels. Het is veel voorkomend, men schat dat 10% van de wereldbevolking last heeft van schimmelnagels.

De stappen van een behandeling

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

Het intakegesprek

In een intakegesprek spreek je samen met een van onze specialisten over de symptomen. De specialist kan vervolgens adviseren over mogelijke behandelingen. Tijdens het consult worden de eventuele risico’s en de voor en nazorg besproken. Je spreekt altijd met de specialist die je eventueel ook zal gaan behandelen, om zo al je zorgen weg te nemen en je vragen het best te kunnen beantwoorden. Samen bespreek je wat je verwacht te bereiken met de behandeling. De specialist kan zo een eerlijk en realistisch beeld schetsen over de mogelijkheden. Wanneer je helemaal tevreden wordt er samen gewerkt aan een geschikt behandelplan.

U heeft misschien Onychomycosis, als u één van de volgende symptomen heeft:

 • Verdikte nagel
 • Broze, rafelige nagels
 • Veranderde vorm
 • Dof, zonder glans
 • Donkere kleur, veroorzaakt door ophoping van debris onder de nagel

Over de behandeling

Schimmelnagels kunnen bij Docveer Clinic goed behandeld worden door middel van laser(GenesisNail behandeling).GenesisNail is een befaamde Nd:YAG 1064 nm laser procedure die heeft bewezen om een veilige en effectieve oplossing te zijn voor de behandeling van Onychomycosis, beter gekend als schimmelnagels.

Tot voor kort waren er weinig opties voor een succesvolle behandeling:

 • Orale medicatie met de nodige nevenwerkingen, vooral voor de lever
 • Crèmes en lakken, dit zijn langdurige behandelingen met beperkt succes

GenesisNail biedt hiervoor een alternatief en is sterk op weg om de eerste keuze behandeling te worden voor zowel de artsen als voor de patiënten. Waarom?

 • Hoge slaagkans in slecht 1-3 behandelingen
 • Behandeling duurt ongeveer 15 minuten
 • Warmtegevoel, soms matig pijnlijk
 • Nevenwerkingen zijn uiterst zeldzaam (pijn, blaar, wonden).

Wat houdt de behandeling in?

De behandeling bestaat uit een laserstraal die over de geïnfecteerde nagel en omliggende huid gaat. Uw arts zal dit verschillende malen herhalen totdat er voldoende energie het nagelbed heeft bereikt. Je nagel zal tijdens de behandeling warm aanvoelen. Afhankelijk van het aantl geïnfecteerde tenen, zal een enkele behandeling ongeveer 15 minuten zijn. De behandelingen kunnen variëren, raadpleeg uw arts voor meer informatie. Meestal 2 tot 3 behandelingen. Soms meer wanneer de groei van de nagel sterk vertraagd is.

De nazorg

De overgrote meerderheid van de patiënten kunnen hun normale activiteiten verder zetten onmiddellijk na de behandeling. Uw arts zal u hierover meer informatie geven. U kan onmiddellijk na een behandeling uw nagels lakken. Het is wel belangrijk om alle nagellak te verwijderen de dag voor de behandeling.

Resultaat

De infectie zal verbeteren na één behandeling maar u zal de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen om herinfectie te voorkomen. Er is een kans op herinfectie omdat de schimmel overal aanwezig is.

Vrijblijvend advies?
Logo Docveer Clinic
Vragen over een behandeling? Stel ze direct
Meer informatie over een behandeling?

Wij vertellen je graag meer!

Heeft u vragen over een behandeling?

Stel je vragen aan onze specialisten en krijg antwoord binnen 24 uur. Plan een gratis gezamenlijk consult in met onze cosmetisch arts en huidtherapeut.

Blijf op de hoogte van onze acties en tips!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij zullen je niet spammen :)

Heb je een vraag?
Stel hem direct!
Vraag stellen?
×