Chemische peeling

Last van een onregelmatige of onzuivere huid? 
Een chemische peeling behandeling ondersteund uw huid bij het vernieuwen van jonge, gezonde huidcellen voor een zuivere huid

Voor een mooie, egale huid

Wist u dat uw huid een dynamisch orgaan is dat zichzelf voortdurend vernieuwd? De werking van een chemische peeling tegen onregelmatigheden, pigmentafwijkingen en gelaatsrimpels is erg effectief. Een milde chemische peeling versnelt namelijk de natuurlijke vernieuwing van uw huid. Oude cellen aan de oppervlakte sterven af, waardoor nieuwe cellen aan kunnen groeien. Met een chemische peeling behandeling neemt u dus zelf de controle over de effectieve vernieuwing van uw huid. Het resultaat? Een stralende, egale en jeugdige huid!
chemische peeling op vrouwen gezicht

Chemische peeling behandeling

Lees hieronder het behandeltraject van de behandeling. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd en ervaren arts. Wil je liever eerst een advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos consult. Het maken van een afspraak kan via de website, e-mail, chat of telefonisch.

Het intakegesprek

In een intakegesprek spreek je samen met een van onze huidspecialisten over de huidsymptomen. De specialist kan vervolgens adviseren over welke behandelingen en frequentie het meest geschikt is. Een chemische peeling behandeling is effectief voor veel huidproblemen. Zo raden we onze klanten regelmatig dergelijke onderstaande behandelingen aan:

 • Chemische peeling bij acne
 • Chemische peeling bij acne
 • Chemische peeling tegen rimpels
 • Chemische peeling tegen grove poriën
 • Chemische peeling tegen pigmentvlekken
 • Chemische peeling tegen mee eters
 • Chemische peeling tegen rosacea
 • Chemische peeling tegen puistjes
 • Chemische peeling tegen huidveroudering

Tijdens het consult worden de eventuele risico’s en de chemische peeling voor en nazorg besproken. Je spreekt altijd met de peeling specialist die je eventueel ook zal gaan behandelen, om zo al je zorgen weg te nemen en je vragen het best te kunnen beantwoorden. Samen bespreek je wat je verwacht te bereiken met de behandeling. De specialist kan zo een eerlijk en realistisch beeld schetsen over de mogelijkheden. Wanneer je tot slot net als wij alle vertrouwen hebben in de mogelijkheden van uw behandeling, wordt er samen gewerkt aan een geschikt behandelplan.

De behandeling

Bij een chemische peeling voor het gezicht, wordt de toplaag van de huid met daarin de veel oneffenheden die de huidproblemen veroorzaken, verbrandt. De milde peeling bestaat uit zuur dat sterk verdund is. Deze medisch gecontroleerde verbranding veroorzaakt geen littekens, maar pakt dode huidcellen aan, waardoor deze later loslaten. De genezing leidt tot een ingewikkeld biochemisch proces van celdeling. Hierbij worden er nieuwe huidcellen ontwikkeld, en de belangrijke bouwstoffen collageen en elastine aangemaakt. 

Huidcellen zijn de bakstenen, collageen en elastine het metselwerk. Veroudering wordt gekenmerkt door afbrokkeling van dit metselwerk, en het leidt tot verslapping en rimpelvorming. De peeling ondersteund de huid bij het natuurlijke celdeling proces en zorgt daarmee uiteindelijk voor verjonging van de huid. Het effect? Minder rimpels en een mooiere textuur van de huid!

Welke zones peelen?

Met name de chemische peeling onder ogen en rondom de kraaienpoten leveren de meest spectaculaire resultaten op. Is elders ook een peel nodig, bijvoorbeeld rond de mond, dan doet men dit best door het volledige gelaat te peelen. Voor een gelijkmatig resultaat.

Is een chemische peeling pijnlijk?

Enkel het peelen zelf is pijnlijk en het gaat gepaard met branderig gevoel. Een half uur later is alle onbehagen weg.

Nazorg chemische peeling

De nazorg van een chemische peeling richt zich met name op de rust en het herstel van de huid. Als resultaat van de chemische peeling kan de huid direct na de behandeling er al wat rood en gevoelig uitzien. Roodheid door een chemische peeling is een positief verschijnsel. Het is een indicate van de verhoogde doorbloeding van de huid, en het resultaat van het aanmaken van collageen en elastine voor nieuwe huidcellen. De Roodheid kan meerdere weken aanhouden, maar verdwijnt wel geleidelijk. Je kunt desondanks make-up gebruiken.

Na een TCA/Salicylic of Jessner peeling kan de huid vervolgens nog ongeveer zeven dagen extra strak aanvoelen en veranderen in een donkerdere kleur. Afhankelijk van het huidtype kan de schilfering 1 tot 3 dagen na de peeling beginnen. Dit kan zo’n 7 dagen aanhouden. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rondom de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

Tot slot, is het belangrijk om rekening te houden met het volgende, strikte chemische peeling advies:

 • Na de chemische peeling behandeling 24 uur niet blootstellen aan vocht of water
 • Na de chemische peeling behandeling gedurende 4 weken blootstelling aan UV-licht vermijden
 • Gedurende de gehele behandelperiode een zonbescherming van minimaal een SPF 30 zonbescherming te gebruiken.

Bij acnetherapie kunnen de specifieke chemische peelings tegen acne een onderdeel vormen van het behandeltraject.

Chemische peeling resultaat

Om een optimaal resultaat te bereiken is het aan te bevelen meerdere peeling behandelingen te ondergaan. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 6 tot 8 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen de peelings kan variëren van 2 tot 4 weken.
Docveer Clinic Logo

Vrijblijvend advies?

Docveer Clinic Logo
Vragen over een behandeling? Stel ze direct

Docveer certificaten

Kwaliteit en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden alleen de beste en nieuwste behandelingen met de meeste moderne technieken en zijn daarom ook gecertificeerd door verschillende kwaliteitsmerken.

Meer informatie over een behandeling?

Wij vertellen je graag meer!

Heeft u vragen over een behandeling?

Stel je vragen aan onze specialisten en krijg antwoord binnen 24 uur. Plan een gratis gezamenlijk consult in met onze cosmetisch arts en huidtherapeut.

Blijf op de hoogte van onze acties en tips!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij zullen je niet spammen :)

Heb je een vraag?
Stel hem direct!
Vraag stellen?
×