Botox of fillers

[seopress_breadcrumbs]

Botox of fillers

Wat is voor jou het meest geschikt, botox of fillers? Het is altijd goed om wat onderzoek te doen voordat je een injectables behandeling plant! Beide behandelingen hebben enkele unieke eigenschappen en voordelen. Graag lichten we toe welke van de twee voor jou het meest geschikt is. En of je nou kiest voor botox of fillers, Docveer heeft altijd de geschikte behandeling!
Fronsrimpels Docveer Clinic

De verschillen

Botox (de afkorting van botulinetoxine) wordt in de spiertjes van de huid geïnjecteerd. Hierdoor ontspannen de spiertjes, waardoor bepaalde symptomen voorkomen kunnen worden. Zo is het een goede oplossing voor bijvoorbeeld fronsrimpels of kraaienpootjes. Fillers vullen de huid op, waardoor het de verlapte huid verstevigt. Hierdoor is het bijvoorbeeld perfect voor het opvullen van de lippen of ingevallen wangen. Om het nog iets beter toe te lichten, hebben we een handig voorbeeld:

De lippen

Omdat botox de spiertjes wat verslapt, is dit niet voor elk lichaamsdeel geschikt. Je wilt bijvoorbeeld vollere lippen, maar het is niet handig als ze verslappen. Om de lippen te vullen, is het dus raadzaam om fillers te gebruiken. Ben je wel tevreden met het volume, maar niet met de vorm van bijvoorbeeld je mondhoeken? Dan kan er wel een kleine hoeveelheid botox in specifieke spiertjes van je lippen geïnjecteerd worden. De lippen zullen hierdoor meer ontspannen, waardoor je mondhoeken niet langer zullen hangen. Het doel van fillers en botox zijn dus in veel gevallen hetzelfde, net als de behandeling. De resultaten zijn echter sterk verschillend. Heb je bijvoorbeeld kleine rimpeltjes door een van je spieren, dan kunnen we het beste een botoxbehandeling toepassen. De spiertjes worden tijdelijk verslapt, waardoor rimpeltjes voor een bepaalde tijd zullen verdwijnen. Zijn de rimpels dieper of is de huid echt verslapt, dan werken we met fillers. Het collageen en bindweefsel in de huid zijn hierbij vaak sterk afgenomen. Het hyaluronzuur in de filler gaat zich binden met het water in je huid. Na ongeveer een jaar breekt ons lichaam dit zuur vanzelf weer af, omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is.

In het kort

Botox ontspant dus voornamelijk de spiertjes, waardoor de huid niet meer samentrekt. Het effect van botox ontstaat na ongeveer 3 tot 10 dagen, waarna het zo’n 3 tot 5 maanden aanhoudt. De huid blijft hierna mooier dan voorheen, maar een vervolgbehandeling is mogelijk om het effect weer te versterken. Fillers worden in de huid geïnjecteerd, met een lichaamseigen stof. Deze methode is voornamelijk geschikt voor het opvullen van verslapte huid, of voor dunne lippen. Het effect van fillers is direct zichtbaar, en houdt ongeveer 6 tot 18 maanden aan. Omdat de stof lichaamseigen is, wordt het vanzelf afgebroken, waarna een vervolgbehandeling nodig is.

Meer informatie over een behandeling?

Wij vertellen je graag meer!

Heeft u vragen over een behandeling?

Stel je vragen aan onze specialisten en krijg antwoord binnen 24 uur. Plan een gratis gezamenlijk consult in met onze cosmetisch arts en huidtherapeut.

Blijf op de hoogte van onze acties en tips!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij zullen je niet spammen :)

Heb je een vraag?
Stel hem direct!
Vraag stellen?
×