Draadlift behandeling

De basisprincipes van een draadlift

Een draadlift is een minimaal invasieve esthetische ingreep waarbij medische draden onder de huid worden ingebracht om de gezichtsstructuur te liften en vorm te geven. Deze procedure dient als een gewild alternatief voor meer invasieve operaties zoals facelifts. Bij een draadlift worden oplosbare draden met behulp van naalden onder de huid ingebracht. Deze draden hechten zich aan het huidweefsel en worden vervolgens naar achteren getrokken om het gezicht te liften en glad te maken. Na verloop van tijd stimuleren deze draden de collageenproductie, wat helpt om een natuurlijk jeugdige uitstraling te creëren.

Video: De basisprincipes van een draadlift

Hoe Werkt een Draadlift?

Om het concept van draadliften in de esthetische geneeskunde te begrijpen, laten we de analogie van een brug gebruiken. Deze vergelijking biedt een helder, gedetailleerd perspectief op hoe draadliften functioneren en hun rol in gezichtsverjonging.

De Brug: Een Symbool van Ondersteuning en Structuur

Stel je een brug voor die over een rivier spant. De brug wordt ondersteund door kabels die de structuur omhoog houden, waardoor deze gesuspendeerd en functioneel blijft. Na verloop van tijd kunnen deze kabels echter minder strak worden, waardoor de brug gaat doorhangen. Hier is versterking van de brug nodig om de oorspronkelijke vorm en functie terug te krijgen.

Gezichtsanalyse : Fotos voor de behandeling
Verouderingsproces gezicht en draadlift

Draadliften: De Kabels van Gezichtsverjonging

In deze analogie is je gezichtshuid de brug. Met de leeftijd, net zoals de kabels van een brug, beginnen de ondersteunende structuren in je huid (zoals collageen en elastine) hun kracht en elasticiteit te verliezen, wat leidt tot verslapping en rimpels.

Draadlift techniek

Het Inbrengen van de Draden

Tijdens een draadliftprocedure worden medische draden onder de huid ingebracht met behulp van fijne naalden. Beschouw deze draden als nieuwe, sterke kabels die aan de brug worden toegevoegd. Ze haken zich vast aan de onderliggende weefsels en, wanneer strak getrokken, bieden ze onmiddellijke lift aan de verslappende delen van het gezicht.

Collageen stimulatie

Het inbrengen van de draden stimuleert ook de productie van collageen in de huid. Collageen is een sleuteleiwit dat structuur en stevigheid biedt. Dit proces is vergelijkbaar met het versterken van de materialen van de brug zelf, niet alleen vertrouwend op de kabels voor ondersteuning.

Hoe wordt de draadlift uitgevoerd?

Dr. Ghotra gebruikt speciale draden met bidirectionele/multidrectionel weerhaken. Deze draden worden onder de huid ingebracht met behulp van naalden/canule. Het proces omvat verschillende belangrijke stappen:

Consultatie en Planning

Dr. Ghotra gebruikt geavanceerde beeldvormingstechnologieën zoals VECTRA 3D-systemen voor zijn patiëntconsultaties en behandelingsplanning. VECTRA 3D is een geavanceerd beeldvormingssysteem dat hoogwaardige, drie-dimensionale foto’s van het gezicht van de patiënt maakt.

Het biedt een gedetailleerde analyse van de gezichtsstructuur van de patiënt, waarbij gebieden van volumeverlies, asymmetrie en verslapping worden benadrukt, die cruciaal zijn bij de planning van een draadlift. Dit geavanceerde beeldvormingssysteem stelt patiënten in staat om de potentiële resultaten van de draadliftprocedure te visualiseren, en biedt een realistische vooruitblik op hoe hun gezicht er na de behandeling uit zou kunnen zien.

Met deze gedetailleerde 3D-beeldvorming kan Dr. Ghotra een zeer gepersonaliseerd behandelplan creëren, waarbij de plaatsing en de spanning van de draden optimaal zijn afgestemd op de unieke gezichtsstructuur van de patiënt.

Voorbereiding

Het behandelgebied wordt gereinigd en er wordt een plaatselijke verdoving aangebracht om ongemak te minimaliseren.

Inbrengen van Draden

Met behulp van een fijne naald worden de draden onder de huid ingebracht. Het unieke ontwerp met weerhaken van deze draden zorgt ervoor dat ze zich stevig kunnen verankeren aan de onderliggende weefsels.

Liften en Aanspannen

Zodra de draden op hun plaats zitten, trekt de arts ze voorzichtig aan om de verslapte weefsels te herpositioneren en te liften. De bidirectionele weerhaken zorgen ervoor dat de draden effectief grip krijgen op de weefsels, wat een onmiddellijk liftend effect biedt.

Stimulatie van Collageenproductie

Het inbrengen van de draden activeert ook de natuurlijke genezingsreactie van het lichaam, wat leidt tot een verhoogde collageenproductie rond de draden. Dit verbetert niet alleen het liftende effect, maar verbetert ook de algehele textuur en stevigheid van de huid.

Welke patiënten zijn de ideale kandidaten voor een draadliftprocedure?

De ideale kandidaten voor een draadlift zijn doorgaans personen in hun late 30s tot vroege 50s die te maken hebben met lichte tot matige verslapping van de gezichtshuid. Deze personen dienen realistische verwachtingen te hebben en in goede algemene gezondheid te verkeren.

Verslapping van de wenkbrauwen

Draden kunnen worden gebruikt om hangende wenkbrauwen te verheffen, waardoor een jeugdigere en alertere uitstraling wordt hersteld.

Verslapping van het middengezicht en de wangen

De draden kunnen hangende wangen liften en herpositioneren, waardoor de natuurlijke contouren van het gezicht worden verbeterd.

Verslapping van de kaaklijn en het onderste gezicht

Draden zijn effectief in het aanpakken van verslapping in het onderste gezicht en de kaaklijn, wat zorgt voor een meer gedefinieerd en verjongd profiel.

Verslapping van de nek

Ze kunnen ook worden gebruikt om hangende huid in het nekgebied strakker te maken, waardoor de zichtbaarheid van rimpels en plooien wordt verminderd.

Resultaten van de behandeling

Wat zijn de mogelijke complicaties van een draadlift?

Hoewel draadliften over het algemeen veilig zijn, kunnen ze complicaties met zich meebrengen, zoals:

  • Lichte pijn of ongemak
  • Zwelling en blauwe plekken
  • Infectie
  • Verplaatsing of uitsteken van de draad
  • Asymmetrie

Hoe lang houdt het effect van een draadlift aan?

De effecten van een draadlift, met name met APTOS draden, kunnen variëren van 1 tot 2 jaar. Dit hangt af van de huidconditie en levensstijl van het individu.

Wat kunnen patiënten verwachten tijdens het herstel?

Na de procedure kunnen patiënten enige zwelling en blauwe plekken ervaren. Het wordt over het algemeen aanbevolen om zware activiteiten ongeveer een week te vermijden. Resultaten kunnen vaak direct zichtbaar zijn, met verbeteringen die doorgaan naarmate de productie van collageen toeneemt.

Conclusie

Draadliften bieden een veelbelovende oplossing voor diegenen die gezichtsverjonging zoeken zonder de invasiviteit van een operatie. Het is echter cruciaal om te overleggen met een gekwalificeerde esthetisch arts om te bepalen of dit de juiste procedure voor u is.

Prijzen draadlift

Bij DocVeer Clinic is elke behandeling uniek en bovendien onderdeel van een behandelplan.
Behandelingen zijn nooit precies gelijk en daarom geven we het liefst pas een prijs als we weten wat er bij u nodig is om een goed resultaat te halen. Bij de eerste kennismaking – na de gezichtsanalyse- stellen we de prijs nauwkeurig vast. Tot die tijd geven we alleen indicaties.

  • Draadlift wenkbrauw € 1500,-
  • Draadlift middel € 1700,-
  • Draadlift (meerdere gebieden: nek, midface, wenkbrauwen) € 2900,-

Klaar om de jaren weg te liften?

Merk je tekenen van veroudering in je gezicht die crèmes en serums niet kunnen aanpakken? Het kan tijd zijn om iets meer impactvol te overwegen. Ontdek de verjongende kracht van draadliften en zie hoe deze minimaal invasieve procedure je jeugdige contouren kan herstellen met natuurlijk ogende resultaten. Laat verslappende huid je uiterlijk niet bepalen.

De informatie op deze pagina is van algemene aard en is bedoeld om u een beeld te geven van de zorg en voorlichting die u kunt verwachten. In uw situatie kunnen andere adviezen of procedures van toepassing zijn. Deze informatie is dan ook slechts een aanvulling op de specifieke (mondelinge) voorlichting van uw specialist of behandelaar.