Figuurcorrectie

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse of vet bevriezing maakt gebruik van het concept van “koud” om “vet” af te breken, waarbij een verkoelende applicator gedurende een bepaalde tijd op de huid wordt geplaatst, waardoor de koude temperaturen naar de onderliggende vetcellen worden geleid, waarna deze cellen afbreken. Tijdens deze behandeling, ook wel bekend als vet bevriezing, wordt het lichaamsvet bevroren en vervolgens op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Deze behandeling is bekend voor haar nauwkeurige en veilige manier van werken. Zodoende kunnen lokale delen op het lichaam aangepakt worden en wordt omliggend weefsel niet beschadigd.

Hoe werkt de cryolipolyse of vet bevriezing?

Cryolipolyse is gebaseerd op het principe dat vetcellen gevoeliger zijn voor schade door koude temperaturen dan andere cellen, en de koude temperatuur beschadigt de vetcellen. De “afgekoelde” vetcellen in het behandelde gebied kristalliseren, breken af en worden weer opgenomen door het lichaam in een proces dat tot 3-8 weken duurt. De huid en andere onderliggende weefsels blijven onaangetast en behandelingen kunnen worden herhaald, met een tussenpoos van 8 weken.

Hoe verloopt een vet bevriezing behandeling?

Lees hieronder het behandeltraject van de vet bevriezing behandeling

Consultatie

 • Vrijblijvend kennismaken gesprek met Dr.Ghotra of onze huidspecialist
 • Dr.Ghotra of onze huidspecialsit informeert u over de behandelopties, te verwachten effecten
 • Uitleg over hoe de behandeling in zijn werk gaat
 • Informatie over de voor- en nadelen van de behandeling
 • Uitleg over alternatieve behandelingen

Behandeling

 • De vet bevriezing procedure wordt nog een keer aan u uitgelegd. Wat zijn de voor-en de nadelen? Wat gebeurt er in de huid? Wat kunt u verwachten?
 • Hierna worden foto’s genomen van het behandelgebied. Dit is belangrijk voor het vergelijken van de behaalde resultaten. De foto’s zijn vertrouwelijk
 • Hierna tekent u het behandelingsovereenkomst
 • Het te behandelen gebied wordt eerst gemarkeerd met een potlood
 • Een gelpad wordt op het gebied aangebracht om de huid te beschermen
 • De procedure omvat het plaatsen van een vacuümapplicator op het gewenste gebied, wat leidt tot het aanzuigen van vetophopingen in de holle opening van de applicator. Deze applicators trekken de huid en het onderliggende vet in, waar de vetcellen gedurende 30 tot 60 minuten worden blootgesteld aan een temperatuur van -10ºC.
 • De behandeling duurt doorgaans tussen de 45 en 60 minuten
 • Het behandelde gebied wordt 2-3 minuten gemasseerd om de afbraak van de vetcellen te ondersteunen.

Resultaten

Het resultaat is een opmerkelijke volumevermindering van de behandelde zone. Deze pijnloze behandeling die ongeveer een uur duurt is een ideaal alternatief voor kleine liposucties. Cryolipolyse is dus geen methode om af te vallen, maar om het lichaam te ‘shapen’ en om plaatselijke vetophopingen te verminderen. Na ongeveer een maand begint het resultaat van de behandeling zichtbaar te worden en na drie maanden is het optimale behandelresultaat bereikt. Om het beste behandelresultaat te behalen is het belangrijk om een gezond dieet aan te houden en voldoende te blijven bewegen om het resultaat te behouden.

Hoe veel vet bevriezing behandelingen heb ik nodig?

In principe is er maar één behandeling nodig om tot wel 3 cm aan vet te verliezen per lichaamszone. Wel geldt dat hoe meer vet u heeft, hoe meer vet er met één behandeling verwijderd zal worden.  U mag meerdere verschillende lichaamszones laten behandelen in korte tijd, maar wij raden niet aan om dezelfde lichaamszone te snel opnieuw te behandelen, omdat het lichaam even tijd nodig heeft om de vetcellen af te voeren. Wij adviseren om pas na 6 weken eventueel tweede behandeling te ondergaan, om de resultaten nog meer te verbeteren.

Zijn er bijwerkingen van de vet bevriezing behandeling?

 • Veel voorkomende bijwerkingen : Bij sommige mensen kan er een blauwe plek ontstaan of roodheid van de huid in het behandelgebied. Dit is van tijdelijke aard.
 • Een verdoofd gevoel in het behandelgebied kan enkele weken aanhouden.
 • Zeer zeldzame bijwerkingen : Vergroting van weefsel, knobbeltjes in behandelgebied, pigmentverschuivingen

Hoeveel gelokaliseerd vet kan men verwachten te verliezen door cryolipolyse?

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat vet bevriezing leidt tot 15-28% van vet vermindering bij het behandelde gebied.

Wat zijn de nadelen van cryolipolyse?

 • Cryolipolyse wordt niet aanbevolen voor mensen met aanzienlijk overgewicht of obesitas. Je bent geen ideaal kandidaat voor cryosculpting als je last hebt van overgewicht of een losse en slappe huid. Alleen patiënten met een body mass index <30 kg/m2, zijn ideale kandidaten voor cryolipolyse.
 • Resultaten zijn niet direct zichtbaar. Omdat vetcellen geleidelijk uit het lichaam worden verwijderd, kan het 3 tot 6 duren maanden om een optimaal resultaat te bereiken.

De informatie op deze pagina is van algemene aard en is bedoeld om u een beeld te geven van de zorg en voorlichting die u kunt verwachten. In uw situatie kunnen andere adviezen of procedures van toepassing zijn. Deze informatie is dan ook slechts een aanvulling op de specifieke (mondelinge) voorlichting van uw specialist of behandelaar.